Tortilla zöldségekkel
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 30 dkg darált hús 1 db piros kaliforniai paprika 1 kisebb cukkini 1 db avokádó 1 csomag torilla 2 pohár tejföl 3-4 evőkanál ketchup 2-3 evőkanál taco szósz olívaolaj só és frissen őrölt bors 1 csokor friss koriander
A hagymát és a fokhagymát apróra vágva kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és az egészet kevergetve készre pirítjuk. Ekkor hozzákeverjük a ketchupot és a taco szószt.
Ezután a kaliforniai paprikát vékonyan felcsíkozzuk, majd egy tányérra halmozva félre tesszük. Jöhet az avokádó; óvatosan félbe vágjuk, majd meghámozzuk, aztán a hatalmas magját eltávolítva ezt is vékony szeletekre vágjuk, majd szintén tányérra téve félre tesszük. Következik a cukkini. Levágjuk a zöldség két végét (mert ez a része keserű lehet), aztán hosszában elnegyedeljük, majd a negyedeket vékonyan felkockázzuk.
Kész is az előkészlet, jöhet a tekercselés. Magunk elé veszünk 1-1 kukoricalepényt, a közepére halmozunk a húsból és a zöldségekből ízlés szerinti variációban és mennyiségben, aztán a zöldséges húst megkoronázzuk még néhány teáskanálnyi tejföllel is, majd az így megtömködött tortillát óvatosan feltekerjük. A kész tekercseket aztán áttesszük egy tűzálló tepsibe, mindegyiket megkenjük még jó alaposan tejföllel, végül meghintjük apróra vágott korianderrel is.
És mielőtt neki látnánk az evészetnek, a zöldséges tortillákat 175 fokos sütőben 10-15 perc alatt átmelegítjük.
Don't copy!! Heni |